15 бойовиків «л/днр», яких взяли в полон українські військові, отримали по 15 років за держзраду

15 бойовиків «л/днр», яких взяли в полон українські військові, отримали по 15 років за держзраду

Укрінформ
П'ятнадцять учасників терористичних угруповань «л/днр», яких українські військові взяли в полон під час контрнаступу, засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду і колабораціонізм.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ.

Як зазначається, після 24 лютого чоловіки, які проживали на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, добровільно вступили до складу російських угруповань. Серед них були снайпери і гранатометники.

У лавах підрозділів 2-го армійського корпусу Південного військового округу зс рф вони брали участь у бойових діях проти Сил оборони на Херсонському, Запорізькому, Харківському і Донецькому напрямках.

Крім цього, як додали в СБУ, бойовики виконували вказівки кремля щодо розграбування місцевих елеваторів та незаконного вивезення українського зерна з тимчасово захоплених причорноморських районів України до рф.

Згодом бойовики потрапили у полон до українських захисників під час контрнаступу на південному та східному фронтах. «За матеріалами СБУ суд призначив їм покарання у вигляді 15 років ув’язнення. На підставі зібраних доказів суд визнав їх винними за: ст. 111 (державна зрада); ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: МВС ловить диверсантів на Харківщині: за добу підозру оголосили 14 особам

Як повідомлялося, правоохоронні органи Луганщини підозрюють у зраді понад пів сотні колишніх працівників поліції та прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-