Генпрокурор доручив на Одещині реагувати на будь-які корупційні схеми при експорті зерна

Генпрокурор доручив на Одещині реагувати на будь-які корупційні схеми при експорті зерна

Укрінформ
Одним з ключових напрямів роботи правоохоронців в Одеській області є забезпечення роботи «зернового коридору». Вони мають реагувати на всі можливі корупційні схеми при експорті продовольства.

Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін під час наради з правоохоронцями Одеської області, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм ОГП.

«Одеська область з її географією, транспортними комунікаціями і економічним потенціалом - приваблива ціль для російського агресора. Тому ми повинні швидко і скоординовано реагувати на кожне порушення закону, бо в умовах війни це загроза для національної та економічної безпеки держави», - зазначив Костін.

Окрему увагу він звернув на якість розслідування воєнних злочинів держави-агресора у війні проти України. Одним з ключових напрямів Андрій Костін назвав забезпечення роботи «зернового коридору». Оперативне реагування та припинення всіх можливих корупційних схем при транспортуванні та експорті сільськогосподарської продукції - важливе завдання.

Генпрокурор поставив завдання перед правоохоронцями регіону. Серед пріоритетів - викриття державних зрадників та пособників загарбників, контрдиверсійні заходи, протидія злочинам проти основ національної безпеки.

Читайте також: «Зерновий коридор»: з українських портів вийшли 27 суден, на розгляді - близько 40 заявок

 «Принциповою і безкомпромісною має бути реакція прокурорів на всі факти незаконного використання коштів на відновлення зруйнованої інфраструктури, будівництво житла для вимушених переселенців та соціальні виплати для них. Неприпустимим є розкрадання гуманітарної допомоги, яку українці і міжнародна спільнота збирають для Збройних сил і тих, хто найбільше постраждав від агресії», - підкреслив Костін.

Генеральний прокурор наголосив, що сьогодні правоохоронці повинні діяти злагоджено та згуртовано для забезпечення безпеки держави і захисту кожного українця.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня Костін провів розмову з радником Міністерства юстиції США з питань відповідальності за воєнні злочини Елі М. Розенбаумом.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-