Радник мера Маріуполя показав технологію створення російських фейків про ЗСУ

Радник мера Маріуполя показав технологію створення російських фейків про ЗСУ

Відео
Укрінформ
Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко продемонстрував, як російські пропагандисти створюють фейки про "злочини" Збройних Сил України: розповіді місцевих жителів супроводжують брехливими "коментарями".

Про це йдеться у Телеграмі Андрющенка, передає Укрінформ.

"Росіяни з Донецька на інфопомийці оприлюднюють відео з Волонтерівки Кальміуського району Маріуполя. На відео маріупольчанка розповідає про те, яка була гарна і свіжо відремонтована школа. Та як вона знищена. Увага - жодного слова про те, що “знищена ЗСУ”, не звучить. Взагалі не звучить нічого про те, хто саме знищив. Читаємо допис і… виявляється, вона каже, що школу підірвали ЗСУ", - написав Андрющенко.

Радник мера зауважив, що більшість людей не дивиться такі відео до кінця, тому в пам’яті залишається лише те, що було написано.

"Дуже розповсюджений прийом окупаційної пропаганди по Донецькій області. Тому - не вірте. Не читайте. Перевіряйте. Інформація - то зброя. Не давайте їй працювати проти вас", - попередив радник.

Читайте також: Спроби росіян підключити електрику в Маріуполі закінчуються пожежами, а для гасіння немає води

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Окупанти намагаються створити картинку «відновлення життя міста». Та попри це Маріуполь залишається без нормального постачання електрики, води, газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-