Спроби росіян підключити електрику в Маріуполі закінчуються пожежами, а для гасіння немає води

Спроби росіян підключити електрику в Маріуполі закінчуються пожежами, а для гасіння немає води

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі, в якому відсутнє енергопостачання, практично кожна спроба підключити електрику закінчується пожежею. Але для гасіння немає води.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та опублікував фото пожежі, яка сталася зранку сьогодні, 16 липня.

Фото він підписав: «Маріуполь. На зараз. Лівеобережний район. Спроби підключити електрику за будь-яку ціну дають очікуваний результат».

Андрющенко нагадав, що вчора «через експеременти (підключення – ред.)» виникла пожежа в будівлі дитячого садочку №42. А днем раніше була пожежа в будівлі школи №69.

Читайте також: У Маріуполі людям платять за роботу на спеці тарілкою каші та пляшкою води

«Про приватні будинки взагалі краще промовчати. Ефективність тушіння стрімко рухається в бік нуля, тому що навіть воду автівки мчс змушені набирати в річках. Поки дійде до реального відновлення, вони або втоплять місто, або спалять», - зазначив радник мера.

Як передавав Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі після протестів загарбники безуспішно намагалися «дати воду»

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Читайте також: У Маріуполі людей вербують у «пожежники», щоб потім відправити на фронт

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: Андрющенко Time

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-