У Маріуполі людей вербують у «пожежники», щоб потім відправити на фронт

У Маріуполі людей вербують у «пожежники», щоб потім відправити на фронт

Укрінформ
У Маріуполі розпочалася нова хвиля прихованої мобілізації - у знищеному місті окупанти пропонують людям роботу пожежних інспекторів і відправляють в Донецьк "на тренування".

Про це повідомляє у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Тепер намагаються вербувати людей через масову пропозицію роботи пожежними інспекторами. Набирають людей віком виключно від 25 до 30 років, без досвіду роботи", - йдеться у повідомленні.

За словами Андрющенка, задля перевірки люди звернулися щодо “працевлаштування”. Повідомляють, що в разі згоди будуть направлені до Донецька на “тренування та навчання” на кілька місяців, оскількі досвіду немає. Це цілком співпадає з попередніми інсайдами про план прихованої мобілізації в Маріуполі.

Власне, цікава і посада - інспектор з нагляду, враховуючи, що наглядати за пожежною безпекою в Маріуполі немає де, наголосив радник мера.

Читайте також: У Маріуполі загарбники розпочали ексгумацію першого масового поховання

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі самопроголошена «влада» планує восени розпочати офіційну мобілізацію на фронт проти ЗСУ. Окупанти вдаються до різних хитрощів, щоб заманити людей. Передбачають, що до армії "днр" першими забиратимуть студентів, поліцейських-зрадників і чоловіків, які пройшли фільтраційні табори.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-