У Маріуполі загарбники розпочали ексгумацію першого масового поховання

У Маріуполі загарбники розпочали ексгумацію першого масового поховання

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі самопроголошена «влада» розпочала ексгумацію першого масового поховання місцевих мешканців у районі кладовища Некрополь.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Сьогодні окупаційна влада розпочала ексгумацію першого масового поховання в районі кладовища Некрополь. Там, де було поховано людей з ідентифікацією нашою владою та нашими медиками», - написав Андрющенко.

За його словами, ексгумацію проводить слідчий комітет, і, якщо присутні близькі та рідні, то їм обіцяють окрему могилу на Старо-Кримському кладовищі. Однак, це можливо лише після «знущання в моргу на «Метро» та в черзі за труною».

Але, зазначив радник мера, тих, в кого близьких немає або вони не присутні – «прямий шлях в братську могилу, без ідентифікації, без окремої могили, без натяку на людяність».

Андрющенко оприлюднив відео з місця цієї жахливої події.

Читайте також: У Маріуполі загарбники шукають на роботу лікарів – «заманюють» додатковим гумпакетом

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-