У Маріуполі людям платять за роботу на спеці тарілкою каші та пляшкою води

У Маріуполі людям платять за роботу на спеці тарілкою каші та пляшкою води

Відео
Укрінформ
У захопленому російськими військовими Маріуполі люди продовжують працювати на розборі завалів та прибиранні вулиць за їжу.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріуполь. Попри обіцянки та часткову виплату найбільш незадоволеним, маріупольці продовжують працювати на розборі завалів та прибиранні вулиць за їжу. Тарілка каші та пляшка води - єдина гарантована оплата важкої праці на спеці», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що всього призначеній загарбниками «владі» Маріуполя виділено грошей на оплату 900 працівників на завалах з розрахунку 12 тис. рублів (приблизно 6 тис. грн за реальним курсом) на місяць. Але реально людей залучено у три-чотири рази більше.

«Саме так окупаційна адміністрація Іващенко і ко. створює картинку для кураторів з росії щодо власної здатності керувати містом. При тому він та його родина досі крадуть не тільки гуманітарку та дизпаливо разом з російськими мчсниками, але й гроші, що привозять для виплат, у т.ч. зарплати робочим», - констатував радник мера.

Читайте також: росія передала у Маріуполь гумдопомогу - пліснявий черствий хліб та лопати

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста».

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-