У Маріуполі загарбники використовують порт як військово-вантажну базу

У Маріуполі загарбники використовують порт як військово-вантажну базу

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники відновлюють морський порт, як свою військово-вантажну базу. До порту заїхали п’ять великих автобусів із військовими.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Вчора (8 липня) в місто прибуло п’ять великих автобусів з російськими військовими з напряму Волноваха/Донецьк. Автобуси проїхали до Приморського району. Така ротація вказує на посилення охорони перш за все в порту у зв’язку з початком його реального відновлення як військово-вантажної бази», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі не зможуть розпочати опалювальний сезонпошкоджені майже всі котельні

Як повідомлялося, у тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники повноцінно відновили роботу морського порту, щоб вивозити награбоване.

Так, основним пріоритетом загарбників у Маріуполі є порт. Тут розмістять основне сховище палива для потреб російських військових, а також пришвидшать вивезення металопрокату, зерна та вугілля і ввезення палива та військової техніки.

Загарбницькі адміністрації міста та порту отримали завдання в першу декаду липня забезпечити повноцінне відновлення порту. Загальна логістика на вивезення з Маріуполя - металобрухт, зерно та вугілля, а на ввезення - паливо та військова техніка.

Читайте також: У Маріуполі росіяни зруйнували всі насосні станції

24 червня в Маріуполь приїхав так званий прем’єр-міністр "днр" віталій хоценко, який поставив загарбникам завдання - впродовж місяця вивезти весь металопрокат.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-