У Маріуполі росіяни зруйнували всі насосні станції

У Маріуполі росіяни зруйнували всі насосні станції

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники тривалими артобстрілами та бомбардуванням міста зруйнували всі 22 насосні станції, пошкодили понад 50% мереж водопостачання. І це є причиною неможливості відновлення водопостачання у місті.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та оприлюднила фотографію того, як сьогодні виглядає «Водоканал».

«Причина неможливості відновлення постачання води проста - росіяни з колаборантами зруйнували всі 22 насосні станції, пошкодили понад 50% мереж водопостачання, а це більше 480 км. Ніякий «швидкий» розвиток в окупованому місті неможливий», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вода через день і місяць без гуманітарки: жителі Маріуполя поділились як живуть в окупації

У міськраді констатували, що абсолютна більшість маріупольців досі знаходиться без води, на околицях люди взагалі змушені прати у калюжах. Обіцянки колабораційної влади про відновлення комунальних послуг у всьому Маріуполі залишаються байками.

Як повідомляв Укрінформ, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що у тимчасово захопленому Маріуполі загарбницька "влада" визнала, що відновлення водопостачання у місті через знешкодження російськими обстрілами водоводу наразі неможливо.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та розбиті підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-