У Маріуполі води немає і не буде - загарбники визнали, що відновити постачання неможливо

У Маріуполі води немає і не буде - загарбники визнали, що відновити постачання неможливо

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі загарбницька "влада" визнала, що відновлення водопостачання у місті через знешкодження російськими обстрілами водоводу наразі неможливо.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Маріуполь. Води немає і не буде. Окупаційна влада нарешті визнала, що відновлення водопостачання в Лівобережний район Маріуполя неможливо через знешкодження водоводу російськими бомбами. Те саме стосується значної частини Центрального та Приморського району", - написав Андрющенко.

Він зазначив, що воронка від російської авіабомби ФАБ-1000 в центрі міста наглядно демонструє, чому неможливо відновити водопостачання.

"Більшість комунікацій просто неможливо відновити, а будівництво нових потребує років. Яких в окупантів немає", - підкреслив радник мера.

Читайте також: Мешканці Маріуполя змушені саджати городи у дворах поруч з могилами

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та розбиті підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: росія заздалегідь планувала знищити Маріуполь – мер

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-