У Маріуполі не зможуть розпочати опалювальний сезон – пошкоджені майже всі котельні

У Маріуполі не зможуть розпочати опалювальний сезон – пошкоджені майже всі котельні

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі Донецької області загарбники не зможуть розпочати опалювальний сезон, бо у місті зруйновано до 70% газових магістралей, а котельні ушкоджені або знищені.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Окупанти не зможуть розпочати опалювальний сезон у Маріуполі. Людям доведеться або замерзати, або виїжджати. У місті майже всі котельні мають ушкодження. Деякі знищені повністю. Лише ремонт однієї котельні займає близько одного року. Зруйновано також 50-70% газових магістралей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для запуску опалювального сезону необхідна ще вода та велика кількість електроенергії, але з цим в окупантів також проблеми.

Читайте також: У Маріуполі росіяни зруйнували всі насосні станції

«Непідготовленість комунікацій призведе до постійного витоку води. Місто заповнять «теплі калюжі». Для того, щоб замінити труби великого діаметра, необхідно понад 1 млрд доларів. Не складно уявити, скільки коштуватиме відновлення всієї системи», - заявили у міськраді.

Там додали, що маріупольці вже починають розуміти, що «покращення» та обіцянки «все буде» від самопроголошеної «влади» - це байки та пропаганда.

«Якщо тепла не буде, а вже зрозуміло, що його не буде, маріупольці почнуть замерзати. Це при тому, що люди досі не можуть виїхати з міста через штучні перепони у вигляді фільтраційних таборів, які створили російські окупанти», - підсумували у міській раді.

Читайте також: У Маріуполі води немає і не буде - загарбники визнали, що відновити постачання неможливо

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-