Основним пріоритетом загарбників у Маріуполі є порт

Основним пріоритетом загарбників у Маріуполі є порт

Відео
Укрінформ
У Маріуполі загарбники якнайшвидше намагаються відновити порт. Тут розмістять основне сховище палива для потреб російських військових, а також пришвидшать вивезення металопрокату, зерна та вугілля і ввозу палива та військової техніки.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Плани окупантів щодо Маріуполя озвучено після проведення візиту - інвентаризації нового де-факто гауляйтера окупованої Донецької області Хоценко. Пріоритет – порт. В Маріупольському порті буде розміщено основне сховище палива для військових потреб. Це значно скоротить логістику для окупантів до лінії фронту», - написав Андрющенко.

Він додав, що загарбницька адміністрація міста та порту отримали завдання в першу декаду липня забезпечити повноцінне відновлення порту. Загальна логістика на вивіз з Маріуполя - металобрухт, зерно та вугілля, а на ввіз – паливо та військова техніка в першу чергу.

«Задля забезпечення режиму охорони порту окупанти заселили всю першу лінію приватних будинків в районі пляжу Піщаний (примикає до порту) виключно військовими», - додав радник мера.

Читайте також: У Маріуполі стрімко погіршується гуманітарна ситуація – в місті критично не вистачає їжі

Також сьогодні зранку в ефірі національного телемарафону Андрющенко сказав, що політика загарбників зараз активно націлена на людей, які евакуювалися з міста. Вони хочуть змусити їх повернутися.

«Тому що в місті залишається здебільшого непрацездатне населення (60-70%), всі інші теж мають певні питання по соціальному і робітничому зрізу. Їм потрібні люди, які працюватимуть на розчищенні, будівництві. Вони не розповідають, що «ви повертайтеся, і все буде гарно», вони запустили фейк, що будуть зносити їх будинки, і люди, які мають якесь майно, ймовірно, повернуться, щоб його захистити. Насправді це буде дорога в один кінець», - зазначив Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня в Маріуполь приїхав так званий прем’єр-міністр "днр" Віталій Хоценко, який поставив загарбникам завдання впродовж місяця вивезти увесь металопрокат.

Читайте також: Викрадений у Маріуполі металопрокат росіяни перевезли у Ростов-на-Дону

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч депортовані до росії та тимчасово захоплених територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-