У Львові підприємець привласнив ₴2 мільйони на реставрацію території біля Собору святого Юра

У Львові підприємець привласнив ₴2 мільйони на реставрацію території біля Собору святого Юра

Укрінформ
СБУ блокувала масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для реставрації території Архикатедрального Собору Св. Юра у Львові (пам’ятки архітектури національного значення XVII ст.) - зловмисники привласнили більше як 2 млн грн.

Про це у Фейсбуці повідомляє СБУ Львівської області, передає Укрінформ.

«Оперативники СБУ встановили, що мільйони бюджетних коштів, які виділені на реконструкцію пам’ятки архітектури національного значення, були незаконно привласнені. Махінацію провернула одна з будівельних компаній міста, яка виграла тендер. Як стало відомо, керівництво організації вносило до фінансової документації недостовірні відомості щодо обсягу та вартості проведених робіт і матеріалів», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок таких дій бюджету завдано понад 2 млн грн збитків. Вчасно ініційована спецслужбою перевірка виявила зловживання та заблокувала розкрадання коштів.

Наразі керівнику будівельної компанії повідомлено про підозру у вчинення кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Готуються матеріали для обрання йому запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності й інших осіб, задіяних в оборудці.

Як повідомляв Укрінформ, Архикафедральний Собор Святого Юра розпочали реконструювати у 2018 році. Для продовження реконструкції у жовтні 2021 року Львівська обласна рада виділила 15 млн грн.

Читайте також: Тайвань готовий допомогти з відновленням зруйнованих українських храмів

Зазначимо, що Архикафедральний Собор Святого Юра – головний греко-католицький собор Львова і Львівської архиєпархії. На його території упродовж століть знаходилася резиденція митрополитів Української Греко-Католицької Церкви. З 1998 року собор разом належить до Світової спадщини ЮНЕСКО. Власне собор є частиною комплексу: барокового собору з дзвіницею, рококової з класицистичними портиками митрополичої палати, будинків капітули, тераси з двораменними сходами, ажурної огорожі довкола соборового подвір'я з двома брамами в подвір'ї та мурів, що обводять капітульні будинки і митрополичі сади.

Фото: skeiron.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-