Тайвань готовий допомогти з відновленням зруйнованих українських храмів

Тайвань готовий допомогти з відновленням зруйнованих українських храмів

Фото
Укрінформ
Тайвань готовий взяти участь у програмі фінансової допомоги з відбудови зруйнованих внаслідок російської агресії храмів в Україні, яка буде реалізована спільно з Митрополичим фондом Православної церкви України.

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі Митрополита ПЦУ Епіфанія з міністром закордонних справ Тайваню Джозефом У, передає Укрінформ із посиланням сайт Православної церкви України.

"Під час зустрічі сторони обговорили шляхи та можливості для надання допомоги українському народу, який страждає через війну з боку росії. Митрополит Епіфаній також розповів про соціальні ініціативи Митрополичого Фонду Православної Церкви України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, міністр Джозеф У зауважив, що уряд і народ Тайваню глибоко розуміє, як нині страждає український народ. «Ми бачимо страждання, руйнування від війни, це торкається глибини наших сердець, і ми хочемо підтримати український народ в цей час несправедливої агресії. Ми бачимо допомогу, яку надають церкви людям, бачимо руйнування, яких зазнали храми, і хочемо підтримати вас нашим посильним внеском», – сказав він.

Митрополит Епіфаній подякував за надану Тайванем фінансову і матеріальну допомогу для міст України – Києва, Харкова, Чернігова, Одеси, Сум, Запоріжжя, Бучі й інших, для госпіталів, зокрема розташованого у Львові, а також за допомогу українським біженцям у сусідніх європейських країнах.

Міністр Джозеф У анонсував програму з фінансової допомоги у відновленні зруйнованих агресором храмів ПЦУ, яка буде реалізована спільно з Митрополичим фондом Православної церкви України.

Предстоятель Православної церкви України зауважив, що підтримка з боку народу Тайваню є дуже важливою у час війни з боку рф. «Разом з усіма демократичними країнами ми зможемо перемогти російського агресора, який намагається знищити нас як націю. Ми, українці, прагнемо мати свою незалежну українську державу і розбудовувати наше спільне майбутнє, ми не прагнемо чужого, а бажаємо жити в мирі зі всіма нашими сусідами. Ми цього досягнемо та надалі матимемо свою незалежну державу і будемо рухатися в напрямку європейського розвитку», – зокрема, сказав Митрополит Епіфаній.

Читайте також: У ПЦУ прокоментували рішення Собору УПЦ МП: Незгода з кирилом не означає розірвання зв'язків

Завершив розмову міністр Джозеф У такими словами українською мовою: «Боже, благослови Україну!».

Як повідомляв Укрінформ, до Православної церкви України з УПЦ московського патріархату за 100 днів повномасштабного вторгнення російської федерації перейшли вже понад 600 громад.

Фото: www.pomisna.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-