На тимчасово контрольованих рф околицях Маріуполя загарбники примусово мобілізують чоловіків

На тимчасово контрольованих рф околицях Маріуполя загарбники примусово мобілізують чоловіків

Укрінформ
На околицях Маріуполя, що тимчасово контролюються російськими бойовиками, загарбники примусово мобілізують чоловіків.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала у Телеграмі Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«​За інформацією мешканців, мобілізованих планують використати як «гарматне м’ясо» у вуличних боях у місті для прикриття ворожої армії та терористів так званої «днр», - поінформувала вона.

Окремо Денісова зазначила, що чотири дні тому у Василівці Запорізької області загарбники стали затримувати чоловіків на блокпосту.

Читайте також: росЗМІ інформують про 615 тисяч вивезених з України у рф людей

«Розпочався перепис чоловічого населення. Повістки їм поки що не вручаються. Імовірно, що цих чоловіків також змушуватимуть воювати за підрозділи рашистської армії», - уточнила Уповноважений ВРУ з прав людини.

На переконання українського омбудсмана, примусова мобілізація на захоплених рф територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка суворо забороняє загарбницькій державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або загарбницької держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Читайте також: Підлітків російської юнармії в Криму мобілізують на війну проти України

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини рф в Україні», - уточнила Денісова.

Як повідомлялося, Денісова поінформувала, що влада рф порушує право на свободу віросповідання в тимчасово захопленому Криму.

 Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-