росЗМІ інформують про 615 тисяч вивезених з України у рф людей

росЗМІ інформують про 615 тисяч вивезених з України у рф людей

Укрінформ
Російські ЗМІ рапортують, що з території України росіяни нібито вивезли 615 тисяч осіб, з яких 121 тисяча дітей.

Про це Уповноважена Верховної Ради України з прав людини поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

Вона уточнила, що жителів тимчасово захопленого Ізюма на Харківщині російські загарбники примусово вивозять на територію рф, і зазначила, що ворог створює фільтраційні табори та коридори, через які депортує українських громадян до рф.

«Подібна тактика використовується російськими військами не вперше. Після доведення міста до критичної ситуації ворог пропонує умовний коридор до РФ, нібито для порятунку людей, не залишаючи людям жодного вибору. Наразі російські ЗМІ рапортують, що з території України ними вивезено 615 тисяч осіб, з яких 121 тисяча дітей»,- зазначається в повідомленні.

Таке поводження з мирним населенням є злочином проти людяності та військовим злочином, визначеними Римським статутом міжнародного кримінального суду, переконана український омбудсман.

Читайте також: Підлітків російської юнармії в Криму мобілізують на війну проти України

«Європейська конвенція про захист прав людини та основоположних свобод гарантує, що ніхто не може бути висланий з території держави, громадянином якої вона є. Стаття 7 Римського статуту Міжнародного кримінального суду ООН кваліфікує «депортацію або насильницьке переміщення населення» як злочин проти людяності, що тягне за собою міжнародну кримінальну відповідальність», - поінформувала Денісова.

Вона закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та порушення рф прав людини в України.

Читайте також: «Це заклики до геноциду»: омбудсмен пояснила, що означає стаття в РІА «Новости»

Як повідомлялося, 4 квітня Генеральний штаб ЗСУ поінформував, що в Ізюмі ворог примусово вивозить місцеве населення до росії.

З 24 лютого в Україні триває новий етап російсько-української війни. Ворог обстрілює та знищує об'єкти інфраструктури, здійснює масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, катує і винищує українців.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-