Підлітків російської юнармії в Криму мобілізують на війну проти України

Підлітків російської юнармії в Криму мобілізують на війну проти України

Документ
Укрінформ
В тимчасово окупованому росією Криму підлітків, які перебувають у загонах “Юнармії”, мобілізують для участі у війні проти України.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуці.

«У найкращих традиціях Гітлера рф як гарматне м’ясо вирішила кинути у бій молодь. Під загальну мобілізацію потрапили загони «Юнармії», частина яких знаходиться і в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим», - повідомила Денісова.

За її словами, починаючи з 29 березня, усім «юнармійцям», яким виповнилося 18 років, почали приходити листи із запрошенням провести «співбесіду» та взяти участь в «культурно-патріотичному занятті».

Читайте також: У Криму окупанти завербували в «Юнармію» близько 29 тисяч дітей

«Юнармійців» збиратимуть у штабах до 10 квітня 2022 року, після цього їх планується перекидати у місця дислокації, а потім – на Харківщину та Донбас», - уточнила Денісова.

Листи, які отримують представники
Листи, які отримують представники «Юнармії»

«Юнармія» - російська дитячо-юнацька мілітарна організація при міністерстві оборони рф. Вирізняється радикальною пропагандистською роботою серед російської молоді. Її членами стають діти з 8 років.

Аналогічні дії проводилися військовим керівництвом нацистської Німеччини під час Другої світової війни. З 1943 року учні старших класів в підрозділах «Гітлер’югенду» залучалися до служби в зенітно-артилерійських частинах.А з вересня 1944 по січень 1945 року на службу в гітлерівську армію було залучено 150 000 неповнолітніх дівчат, нагадали українські розвідники.

Як повідомлялось, загарбники проводять цілеспрямовану мілітаризацію дітей в окремих районах Донецької та Луганської областей як на рівні навчальних закладів, так і поза освітнім процесом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-