Одному з кандидатів у мери Харкова відмовили у реєстрації

Одному з кандидатів у мери Харкова відмовили у реєстрації

Укрінформ
Харківська міська територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидату на посаду мера Харкова на позачергових виборах Харківського міського голови 31 жовтня 2021 року через неповний пакет документів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила голова міської виборчої комісії Олена Матвієнко.

"Мешканцю Харкова на ім'я Кеммель Віктор Володимирович, який напередодні як самовисуванець подав заяву з проханням зареєструвати його кандидатом на виборах мера Харкова, відмовлено через неповний пакет документів", - зазначила Матвієнко.

За її словами, в заяві відсутня згода на оприлюднення біографічних відомостей та обробку персональних даних у зв’язку з участю у місцевих виборах: "Окрім цього, не додані документи про внесення грошової застави, автобіографія на паперовому носії та в електронному вигляді, фото та копії паспорта".

Читайте також: ЦВК виділила майже 30 мільйонів на позачергові вибори мера Харкова

Як повідомляв Укрінформ, станом на 25 вересня Харківська міська територіальна виборча комісія зареєструвала шість кандидатів у мери Харкова: лідера харківської організації "Національний корпус" Костянтина Немічева, ексмера Харкова, ексголову Харківської ОДА Михайла Добкіна, депутата Харківської обласної ради (фракція "Опозиційна платформа - За життя") Валерія Говорова, депутата Харківської міськради від "Партії Шарія" Володимира Плетньова, ексдепутата Харківської міськради Дмитра Мариніна, підприємця Олександра Кондрусика.

25 вересня секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова на конференції міської організації партії "Блок Кернеса — Успішний Харків" висунуто кандидатом на посаду Харківського міського голови.

4 вересня партія "Європейська солідарність" висунула кандидатом на пост мера Харкова депутата Харківської обласної ради від цієї партії Олександра Скорика, і його кандидатуру підтримав лідер партії Петро Порошенко.

30 серпня у Харкові учасники зустрічі лідерів партій "Акцент", "Голос", "Демократична сокира", "Європейська солідарність", "Національний корпус" та "Правий сектор" обрали єдиним кандидатом від проукраїнських сил на позачергових виборах мера Харкова лідера харківського осередку "Нацкорпусу" Костянтина Немічева, хоча потім дві партії відкликали свої голоси.

У жовтні 2020 року на місцевих виборах Геннадій Кернес був утретє обраний мером Харкова: він набрав близько 60% голосів. У ніч з 16 на 17 грудня 2020 року Кернес помер у берлінській клініці "Шаріте" від ускладнень через коронавірус, а 23 грудня похований у Харкові на Алеї почесних громадян 2-го міського кладовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-