На виборах мера Харкова зареєстрували перших шістьох кандидатів

На виборах мера Харкова зареєстрували перших шістьох кандидатів

Укрінформ
Офіційно зареєстровано кандидатами перші шість претендентів на посаду Харківського міського голови.

Про це повідомляє UA: Суспільне.

Серед перших шістьох офіційно зареєстрованих претендентів на посаду Харківського міського голови: Костянтин Немічев, Михайло Добкін, Валерій Говоров, Володимир Плетньов, Дмитро Маринін та Олександр Кондрусик.

Це підтвердила голова міської виборчої комісії Олена Матвієнко.

"Рішення прийнято сьогодні, вони зареєстровані кандидатами на посаду Харківського міського голови Харківського району Харківської області на позачергових виборах Харківського міського голови. З понеділка вони можуть отримати посвідчення та постанову про реєстрацію, ця постанова буде одним з документів, з яким вони будуть відкривати рахунки [виборчого фонду] для ведення агітації", — пояснила Матвієнко.

Читайте також: Блок Кернеса висунув Терехова кандидатом у мери Харкова

При цьому вона додала, що “у деяких кандидатів були деякі технічні помилки, згідно з Виборчим кодексом протягом доби вони їх виправили, сьогодні усіх зареєстрували".

Прийом документів на реєстрацію кандидатами у мери розпочався 21 вересня і триватиме до 30 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Ігоря Терехова офіційно висунули кандидатом на посаду мера Харкова від партії "Блок Кернеса - Успішний Харків".

Станом на 23 вересня документи на реєстрацію як кандидати на виборах мера Харкова подали депутат Харківської міської ради від "Партії Шарія" Володимир Плетньов, ексдепутат Харківської міської ради, самовисуванець Дмитро Маринин та депутат Харківської обласної ради від "Опозиційної платформи - За життя" Валерій Говоров.

Читайте також: На вибори мера Харкова йдуть уже п’ятеро кандидатів

24 вересня документи на реєстрацію як самовисуванець подав член партії “Наш край” Олександр Кондрусик.

Раніше, 21 вересня, документи до Харківської ТВК подали лідер харківського осередку "Нацкорпусу" Костянтин Немічев та колишній мер Харкова, ексдепутат, самовисуванець Михайло Добкін.

6 вересня голова партії "Слуги народу" Олександр Корнієнко зазначив, що політсила не висуватиме свого кандидата на виборах Харківського міського голови: "Члени партії можуть брати участь у виборах як самовисуванці".

4 вересня "Європейська солідарність" висунула кандидатом на пост мера Харкова свого депутата у Харківській облраді Олександра Скорика, і це підтримав лідер партії Петро Порошенко.

Читайте також: Вибори у Харкові: ексмер Добкін і Немічев з «Нацкорпусу» подали документи до ТВК

У жовтні 2020 року на місцевих виборах Геннадій Кернес був втретє обраний мером Харкова: він набрав близько 60% голосів. У ніч з 16 на 17 грудня 2020 року Кернес помер у берлінській клініці Шаріте від ускладнень, пов’язаних з коронавірусом.

Вибори мера Харкова відбудуться 31 жовтня.

Фото Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-