Блок Кернеса висунув Терехова кандидатом у мери Харкова

Блок Кернеса висунув Терехова кандидатом у мери Харкова

Укрінформ
Секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова офіційно висунули кандидатом на посаду мера Харкова від партії "Блок Кернеса - Успішний Харків".

Рішення про висунення було ухвалене на партійній конференції, передає Укрінформ з посиланням на ТСН.

"Мені дуже приємно, що нашу команду об'єднують спільні цінності. Головна з них — ми любимо Харків і віримо в харків'ян. Це місто, де живе моя душа і без якого я не уявляю свого життя. Впевнений, що кожен з присутніх має такі ж почуття. А Харків моєї мрії — місто, яке увійде у ТОП-100 кращих міст світу, найбільш комфортних і прогресивних", — заявив Терехов під час свого виступу.

Він також повідомив, що команда Блоку Кернеса найближчим часом представить Стратегію розвитку Харкова, яка містить детальний план дій у кожній зі сфер міського життя. Однією з ключових ідей Стратегії є створення "міста без околиць": такий розвиток Харкова, за якого у всіх районах буде існувати інфраструктура рівня міського центру.

Читайте також: У Харкові вакцинувалися понад 60% медпрацівників – мерія

Терехов підкреслив, що найважливішими напрямками його роботи будуть розвиток інфраструктури та залучення до Харкова інвестицій.

Як зазначається у повідомленні, кандидатура Терехова була схвалена одностайно.

Як повідомляв Укрінформ, крім Терехова, на вибори мера Харкова йдуть уже п’ятеро кандидатів.

Так, станом на 23 вересня документи на реєстрацію як кандидати на виборах мера Харкова подали депутат Харківської міської ради від "Партії Шарія" Володимир Плетньов, ексдепутат Харківської міської ради, самовисуванець Дмитро Маринин та депутат Харківської обласної ради від "Опозиційної платформи - За життя" Валерій Говоров.

Раніше, 21 вересня, документи до Харківської ТВК подали лідер харківського осередку "Нацкорпусу" Костянтин Немічев та колишній мер Харкова, ексдепутат, самовисуванець Михайло Добкін.

Читайте також: Вибори у Харкові: ексмер Добкін і Немічев з «Нацкорпусу» подали документи до ТВК

6 вересня голова партії "Слуги народу" Олександр Корнієнко зазначив, що політсила не висуватиме свого кандидата на виборах Харківського міського голови: "Члени партії можуть брати участь у виборах як самовисуванці".

4 вересня "Європейська солідарність" висунула кандидатом на пост мера Харкова свого депутата у Харківській облраді Олександра Скорика, і це підтримав лідер партії Петро Порошенко.

У жовтні 2020 року на місцевих виборах Геннадій Кернес був втретє обраний мером Харкова: він набрав близько 60% голосів. У ніч з 16 на 17 грудня 2020 року Кернес помер у берлінській клініці Шаріте від ускладнень, пов’язаних з коронавірусом.

Вибори мера Харкова відбудуться 31 жовтня.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-