У Львові спростували інформацію про «рейдерське захоплення» Митрополичих садів

У Львові спростували інформацію про «рейдерське захоплення» Митрополичих садів

Укрінформ
Львівська філія Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення напередодні, 22 червня, мала планові навчання на стратегічному об’єкті, який належить Адміністрації держспецзв’язку України та розташований на території Митрополичих садів у Львові, проте представники УГКЦ не впустили працівників на територію, назвавши подію «військовим рейдерським захопленням».

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила юрист Львівської філії Концерну РРТ Ірина Дуда.

«Якщо курія Львівської архієпархії стверджує, що дійсно відбулася спроба рейдерського захоплення Митрополичих нижніх садів, чому вони не викликали поліцію? Але поліція була викликана саме мною, і заяву до поліції подала я. Власником майна є Адміністрація держспецзв’язку України, але чомусь про це пресслужба церкви не згадує. Листом від 18 червня, який Курія завізувала, їх було поінформовано про те, що ми просимо забезпечити заїзд та прохід представників Адміністрації держспецзв’язку за участі Концерну, на територію 22-25 червня, яка фактично використовується Концерном РРТ і має на цій території майно. Попередили письмово», - зазначила юрист.

Також за словами Дуди, вчора представники курії УГКЦ в усній розмові сказали, що вони не заперечують можливості навчань, але слід звернутися письмово ще до Львівської ОТГ. Концерн зробив відповідне звернення і зареєстрував його через ЦНАП у ЛМР.

Як наголошують у Львівській філії Концерну РРТ, справа щодо цієї земельної ділянки та майна на її території тягнеться ще з 2005 року. В липні 2020 року були численні звернення голови Львівської міської ради на адресу Львівської ОДА, Кабміну, Адміністрації держспецзв’язку, Концерну РРТ, щодо добровільної відмови від цієї ділянки, натомість позитивної відповіді не було отримано. Незважаючи на це, міська рада Львова 4 вересня 2020 прийняла ухвалу про затвердження відведення земельної ділянки в постійне користування Курії ЛА УГКЦ. У відповідь на це Концерн РРТ подав позов до господарського суду, на сьогодні справа перебуває на розгляді.

Читайте також: Одеський університет заявив про спробу рейдерського захоплення території

Вчора вся історія могла б закінчитися о сьомій вечора, коли поліція відібрала пояснення в Курії, в представників Концерну та міської ради, вважає юрист Львівської філії Концерну РРТ.

Проте, пізно ввечері прессекретар Курії ЛА УГКЦ Павло Дроздяк написав у Фейсбуці, в якому зазначив: «Інформуємо Вас, що сьогодні 22 червня 2021 р. зі сторони Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення була спроба рейдерського захоплення Митрополичих садів. Прикро, що до реалізації цих планів, використовують військовослужбовців і машини військової спецтехніки в час, коли країна перебуває в стані війни».

Фото: Павло Дроздяк, Фейсбук
Фото: Павло Дроздяк, Фейсбук
Читайте також: В Україні інвентаризують мільйон гектарів державної землі до кінця року

Справа набула розголосу у соціальних мережах. Народний депутат ВР Тарас Батенко закликав Президента негайно втрутитися в ситуацію, зазначивши, що тамтешні події «не сприяють формуванню позитивного іміджу України, як держави, яка дбає про свою історію та культурну спадщину».

Фото: Павло Дроздяк, Фейсбук
Фото: Павло Дроздяк, Фейсбук

Доки готувалася новина, кореспондентові Укрінформу повідомили, що сьогодні відбудеться зустріч представників усіх сторін: КРРТ, міської ради Львова та УГКЦ у Львівській облдержадміністрації. Про результати Укрінформ повідомить згодом.

Фото: Львівський портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-