Львівщина з понеділка переходить у «жовту» зону

Львівщина з понеділка переходить у «жовту» зону

Укрінформ
Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила з 26 квітня скасувати червоний рівень епіднебезпеки на Львівщині та застосувати протиепідемічні заходи, передбачені для жовтого рівня.

Як передає Укрінформ, про це поінформував міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у Фейсбуці.

“Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 26 квітня 2021 року червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Львівської області, та застосувати на території Львівської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для жовтого рівня епідемічної небезпеки”, - зазначив Немчінов.

Читайте також: Львівщина отримає 21 600 доз корейської AstraZeneca - в першу чергу ревакцинують лікарів

За словами заступника міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в області спостерігається стабілізація епідемічної ситуації поширення COVID-19 і є всі передумови перевести регіон з червоного в жовтий рівень епідемічної небезпеки.

«Всі 5 показників, за якими проводиться моніторинг, відповідають тим показникам, які зазначені в постанові Кабінету Міністрів. Бачимо спад захворюваності за останній тиждень на мінус 27 %, а за останні три тижні захворюваність зменшилась у два рази. Така сама ситуація і з госпіталізацією. За останній тиждень мінус 20%, а за останні три тижні кількість госпіталізацій зменшилась у 2 рази», - зазначив Віктор Ляшко і додав, що також спостерігається стабілізація захворюваності на грип та ГРВІ.

Таким чином за результатами заслуханих на засіданні Комісії доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено скасувати з 00 год. 00 хв. 26 квітня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у Львівській області.

Читайте також: Львівщина отримала від НЗСУ 10 нових «швидких»

Голові ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів. Також забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіоні, зокрема, на рівні об’єднаних територіальних громад та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, направлені на стримування поширення COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня Міністерство охорони здоров’я оновило карантинні зони. “Червоними” є Київ і 10 областей.

В Україні за минулу добу, 24 квітня, зареєстрували 7 930 нових випадків коронавірусної хвороби, летальних випадків - 231. За весь час пандемії в Україні захворіло – 2 025 271 особа, з яких 42 323 людей померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-