Львівщина отримає 21 600 доз корейської AstraZeneca - в першу чергу ревакцинують лікарів

Львівщина отримає 21 600 доз корейської AstraZeneca - в першу чергу ревакцинують лікарів

Укрінформ
Україна отримала другу партію вакцини від коронавірусу у рамках глобальної ініціативи COVAX. 367 200 доз AstraZeneca-SKBio доставили сьогодні, 23 квітня. З них 21 600 планує отримати Львівщина, частину використають для ревакцинації медперсоналу.

Про це повідомив під час брифінгу директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає Укрінформ.

«Згідно з розподілом, ми планує найближчим часом отримати 21 600 доз вакцини AstraZeneca. Ця вакцина буде використовуватися і на першу, і на другу дозу. Ми повинні розуміти, що 25 лютого на Львівщини відбулася перша вакцинація, відповідно 3 місяці спливає 25 травня, і ця категорія медичних працівників, які працюють з хворими на коронавірус, - перші, яким потрібно зробити ревакцинацію», - зазначив Чемерис.

Читайте також: Ляшко назвав область, де відкриють найбільшу кількість пунктів COVID-вакцинації

За його словами, те що перша вакцина Covishiеld була виготовлена в Індії, а новоприбула AstraZeneca в Південній Кореї, важливого значення не має, адже і та і інша є векторного виробництва.

« Яким типом з трьох наявних в Україні була проведена перша вакцинація, відповідно таким слід робити й другу. На Львівщині ми маємо зараз найбільший досвід з AstraZeneca, нею вже вакцинували понад 38 тис. осіб, CoronaVac– 1300, а Pfizer – 640», - додав Чемерис.

Загалом у Львівській області станом на ранок 23 квітня вакциновано майже 40 тис. населення – це другий результат серед регіонів України після Києва.

Як запевняє Чемерис, вакцина цілком безпечна, оскільки лише 0,02 % імунізованих мешканців області мали незначні побічні прояви. В основному, це підвищена температура протягом 4-х днів та висип.

Читайте також: Україна отримає від COVAX ще дві партії вакцини — які саме

За попередню добу в області провели 2317 досліджень на коронавірус, з них – 926 позитивних. За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 126 096-ти осіб. Померли 3135 людей.

В Україні за минулу добу, 22 квітня, зареєстрували 14 277 нових випадків коронавірусної хвороби, летальних випадків - 434. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 004 630 осіб, з яких одужали 1 552 267 осіб, померли – 41 700.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-