Поліція почала два кримінальні провадження через порушення на довиборах

Поліція почала два кримінальні провадження через порушення на довиборах

Укрінформ
На виборах до парламенту 28 березня у двох округах правоохоронці зафіксували 34 повідомлення про порушення та розпочали два кримінальні провадження.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Національну поліцію.

"Найбільше порушень зареєстровано  в Івано-Франківській області – 21 та у Донецькій області – 13... У Донецькій області розпочато два кримінальні провадження за ст. 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж  один раз) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЦВК назвала явку на проміжних виборах у Раду

Ще 5 заяв про порушення надійшло під час проміжних і повторних виборів депутатів сільських, сільських, міських рад у Запорізькій, Закарпатській, Сумській, Львівській та Волинській областях.

"Загалом день голосування відбувся без серйозних порушень виборчого процесу. Поліціянти оперативно відпрацьовували всі повідомлення і надавали їм правову оцінку. Усі дільниці зачинилися вчасно, розпочався процес підрахунку голосів. Поліціянти продовжують нести службу біля дільниць та супроводжуватимуть членів комісій та виборчу документацію до ТВК", - повідомили у поліції.

Читайте також: Довибори в Раду: Поліція перевіряє, чи були порушення на Донеччині

Здебільшого події стосувалися незаконної агітації – 12, підкупу виборців – 5, фальсифікації виборчих документів – 5, незаконних опитувань – 2, фотографування виборчого бюлетеня – 1, звезення виборців – 1, знищення агітаційних матеріалів – 1, спроби винесення виборчого бюлетеня – 1, знищення виборчого бюлетеня – 1 та перешкоджання роботі виборчої комісії – 1. 

Як повідомлялося, вибори у 50-му окрузі на Донеччині призначені у зв’язку з достроковим припиненням повноважень позафракційного депутата Руслана Требушкіна, обраного міським головою Покровська.

Читайте також: ОПОРА заявляє, що довибори в Раду проходять спокійно, порушення незначні

Крім того, 28 березня проходять вибори й у 87-му окрузі на Прикарпатті, які були призначені через складання повноважень народним депутатом Зіновієм Андрійовичем (фракція партії "Слуга народу") у зв’язку з обранням його міським головою Надвірної.

Позачергові парламентські вибори в Україні відбулися 21 липня 2019 року, чергові місцеві вибори — 25 жовтня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-