Львівщина посилює карантин

Львівщина посилює карантин

Укрінформ
У зв’язку із зростанням на Львівщині кількості захворювань на коронавірус органам місцевого самоврядування рекомендують з 19 до 29 березня ввести жорсткі карантинні обмеження.

Як передає Укрінформ, таке рішення прийняли сьогодні, 18 березня, під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

“Посилення карантинних обмежень невідворотне. Відповідно до чинних положень Постанови Кабміну № 1236, рішення щодо запровадження червоної зони приймає державна комісія ТЕБ І НС. Водночас епідситуація на сьогодні близька до критичного рівня, тому рекомендуємо прийняти рішення, що додатково до карантинних обмежень, визначених вищезгаданою постановою від 9 грудня для помаранчевого рівня епідеміологічної небезпеки, рекомендувати керівникам органів місцевого самоврядування встановити на адміністративних територіях додаткові обмеження”, – наголосив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Читайте також: Садовий розповів, як працюватимуть ринки у Львові під час локдауну

З 19 березня діє заборона на роботу ТРЦ, барів, кафе, ресторанів, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос, і закладів громадського харчування в аеропортах. Забороняється приймання відвідувачів закладами культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників. Відвідування спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Також під забороною проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників.

Читайте також: Дві COVID-лікарні на Львівщині завантажені на 94%

Робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях буде обмежена в часі: з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;

Також рекомендовано закрити на карантин непродовольчі ринки.

У межах засідання Головному управлінню Національної поліції у Львівській області, Головному управлінню Держпродспоживслужби доручили посилити контролюючі заходи щодо дотримання протиепідемічних заходів на адміністративних територіях області.

Як повідомляв Укрінформ, мер Львова Андрій Садовий напередодні, 17 березня, оголосив, що в місті запроваджують жорсткий карантин, який так само триватиме з 19 по 28 березня.

Станом на ранок 18 березня у Львові та на Львівщині підтверджено 90100 випадків інфікування коронавірусом, з них 2442 — летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 2715 ПЛР-тестів. Відтак, 1092 — позитивні, серед них львів`ян — 546.

В Україні за минулу добу, 17 березня, виявили 15 053 випадки зараження коронавірусом. За весь час пандемії в Україні захворіло 1 504 076 осіб, одужало 1 244 190, летальних випадків – 29 253.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-