Дві COVID-лікарні на Львівщині завантажені на 94%

Дві COVID-лікарні на Львівщині завантажені на 94%

Укрінформ
Центр легеневого здоров'я та Львівська інфекційна лікарня заповнені хворими із коронавірусом та підозрою на нього на 94%.

Про це на брифінгу зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні спілкувалися з паном Раком (директор Центру легеневого здоров’я – ред.) та паном Федоренком (директор обласної інфекційної лікарні. - ред.). На жаль, ці дві установи заповнені хворими на 94%. Навантаження різко росте. 60% пацієнтів – це молоді люди, без жодних супутніх захворювань. Ковід знову мутував. Лікарі говорять, що зараз набагато більше часу потрібно на стаціонарне лікування, за 14 днів ці люди не вийдуть здоровими», - розповів Собко.

Читайте також: В Україні введуть локдаун, якщо понад 50% областей стануть «червоними» – МОЗ

Також Собко зауважив, що динаміка приросту нових хворих COVID-19 становить 50%. Якщо так триватиме і надалі, то наступного тижня у Львівській області завантаженість ковідних лікарень сягне 65%, і таким чином регіон опиниться у червоній карантинній зоні.

Сьогодні о 18.00 год відбудеться засідання обласного штабу із протидії коронавірусній інфекції, на якому приймуть рішення про облаштування додаткових ліжок для лікування хворих у трьох опорних закладах області.

Як зазначили в Центрі легеневого здоров’я, ситуація із поступленням пацієнтів із пневмоніями до лікарні - дуже невтішна. Межа у 200 хворих досягнута вперше за увесь період пандемії, усі кисневозалежні. За попередню добу до лікарні поступили 28 хворих, виписали – 18. 19 пацієнтів перебувають у реанімації, 6 із них на ШВЛ.

Читайте також: Постачання до України надлишків COVID-вакцин з ЄС призупинили – Кулеба

На Львівщині за попередню добу провели 2 289 досліджень на коронавірус, з них – 1 065 позитивні. За увесь час COVID-19 підтвердили у 88 124осіб. Померли – 2 413 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 73 325 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу, 15 березня, зареєстрували 9 642 нові випадки COVID-19. Одужали 6 202 особи. Загалом за час пандемії на COVID-19 захворіло 1 477 190 осіб, одужало 1 232 209 людей, летальних випадків зареєстровано 28 697.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-