Загроза «червоної» зони: Садовий закликав львів’ян не проводити масових бенкетів

Загроза «червоної» зони: Садовий закликав львів’ян не проводити масових бенкетів

Укрінформ
Мер Львова Андрій Садовий просить львів’ян обмежити фізичні контакти та не проводити масових святкувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Я звертаюсь до всіх мешканців Львова з проханням: розумійте складність ситуації, в якій ми є, та максимально обмежте фізичні контакти. Хоча ми й минулого тижня закликали утриматись від забав, весіль, бенкетів, але на людей це не діє. Я вражений, що серед хворих, які сьогодні поступають в лікарні, дуже багато молодих людей. Тому закликаю всіх вчасно звертатись до лікарів, не займатись самолікуванням», - зазначив Садовий.

Мер Львова також наголосив, що ситуація є складною і непередбачуваною. Багато країн Європи переходять на жорсткий локдаун. Слід зробити все можливе, щоб не склалася така ситуація, як на Франківщині, Закарпатті, Буковині.

Читайте також: Показник COVID-госпіталізацій перевищений у дев'яти регіонах - МОЗ

За його словами, вчора стало відомо, що у харківських лікарнях немає куди класти хворих. У Львові поки є місця в медичних закладах, але якщо раніше впродовж дня в комунальні лікарні поступало в середньому 30 нових хворих, то зараз таких вже більше за 40.

«Цей вірус, за словами медиків, є значно агресивніший, ніж той, що був рік назад. Тому, щоб от-от не перейти в червону зону із жорсткими обмеженнями, ми вже сьогодні робимо перший крок: відзавтра діти 5−11 класів будуть навчатися дистанційно», - додав Садовий.

За оперативними даними, станом на ранок 15 березня у Львові та на Львівщині підтверджено 87059 випадків інфікування коронавірусом, з них 2393 — летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 1192 ПЛР-тести. Відтак, 552 — позитивні, серед них львів`ян — 392.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 14 березня, в Україні лабораторно підтверджено 6 792 нові випадки COVID-19. Померли 130 осіб. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіли 1 467 548 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-