У мерії Харкова обіцяють виявити всі незаконні хоспіси та реабілітаційні центри

У мерії Харкова обіцяють виявити всі незаконні хоспіси та реабілітаційні центри

Укрінформ
У Харкові проведуть перевірку з метою виявлення всіх незаконних хоспісів та реабілітаційних центрів.

Про це заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу міськради.

За словами посадовця, трагедія, яка сталася у будинку для літніх людей по вул. Нижня Гієвська, 150-б, де внаслідок пожежі загинуло 15 людей, не повинна повторитися.

"Як мені сказали, за цією адресою реабілітаційний центр і будинок для людей похилого віку працювали нелегально. Тут не дотримувалася жодна норма, були грати на вікнах, тому люди буквально задихнулися", - сказав Терехов.

Читайте також: Трагедія в Харкові: Лазебна каже, що будинку для літніх людей немає у реєстрі

Він пообіцяв протягом двох тижнів виявити всі такі незаконні об'єкти і припинити їх діяльність.

"Ті люди, які допустили, щоб такий об'єкт працював, мають понести найжорсткіше покарання. Однозначно будуть проведені перевірки, повинно бути жорстке реагування всіх правоохоронних органів", - заявив Терехов.

Читайте також: Кабмін утворив комісію для з'ясування причин пожежі у Харкові

Як повідомляв Укрінформ, вдень 21 січня у Харкові, на вул. Нижня Гиївська, 150-б, в двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Її локалізували о 16:14 на площі 100 кв. м, а о 16:53 ліквідували.

За інформацією уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, на момент початку пожежі в будинку перебувало 33 людини. Зі слів працівників закладу, там проживали люди віком від 25 до 90 років.

На місці пожежі виявлено тіла 15 загиблих. П'ятеро літніх людей постраждали: одну особу госпіталізовано до опікового відділення міської лікарні швидкої допомоги, ще чотири перебувають у токсикологічному відділенні 2-ї міської лікарні.

Читайте також: Стало відомо про стан літніх людей, постраждалих на пожежі у Харкові

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження.

Подібна трагедія сталася на Київщині у травні 2016 року. Тоді під час пожежі в приватному будинку для людей похилого віку в селі Літочки загинуло 17 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-