Уруський про причини катастрофи Ан-26: На технічні несправності наклався людський фактор

Уруський про причини катастрофи Ан-26: На технічні несправності наклався людський фактор

Укрінформ
Слідство продовжує розглядати кілька причин катастрофи військового літака Ан-26 на Харківщині, але вже відомо, що на технічні несправності наклався людський фактор.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем’єр-міністр, голова урядової комісії з розслідування причин трагедії Олег Уруський у Фейсбуці.

“Слідство розглядає декілька різних версій авіакатастрофи. Тим не менш, стає зрозумілим, що на технічні несправності, які мали місце, наклався людський фактор в різних його проявах”, - написав Уруський.

Також він розповів, що триває робота над розшифруванням бортових самописців. За його словами, вони - в задовільному стані, а закінчення процесу розшифрування очікується цього тижня.

Читайте також: Розшифровка чорних скриньок літака Ан-26 триватиме 3-5 днів — Уруський

Крім того, Уруський проінформував, що наразі слідством проведено низку заходів, серед яких: призначення судово-медичних експертиз, виїмка документів щодо організації та проведення польотів, допит понад 40 свідків катастрофи.

За його словами, Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС уже взяв ДНК-зразки в усіх членів сімей загиблих в катастрофі військового літака Ан-26, результати мають бути за два тижні.

Читайте також: Катастрофа Ан-26: ДБР допитало 40 свідків та вимагає документи щодо ремонту двигунів

Уруський додав, що на окремому майданчику на території військової частини А4104 вже відбувається збирання фюзеляжу літака, уламки якого були перевезені туди з місця катастрофи.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант – Віталій Вільховий - помер у лікарні від опіків. В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани та струс мозку, перебуває на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

29 вересня на Меморіалі Слави в Харкові відбулася церемонія прощання з Віталієм Вільховим. У середу курсанта поховають у рідній Соснівці на Львівщині.

Прощання та похорони інших загиблих курсантів і членів екіпажу відбудеться після ідентифікації тіл. За даними голови Харківської ОДА Олексія Кучера, ДНК-експертизи триватимуть 14 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-