У закритій на карантин лікарні Херсона 16 медиків захворіли на COVID-19

У закритій на карантин лікарні Херсона 16 медиків захворіли на COVID-19

Укрінформ
У міській лікарні імені Лучанського в Херсоні, що була закрита на карантин, захворіли 16 медпрацівників.

Про це на брифінгу повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, передає кореспондент Укрінформу.

«За минулий тиждень в області було зафіксовано 39 нових лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. На жаль, з них 16 медичних працівників міської лікарні імені Лучанського», - зазначив Гусєв.

Також, як повідомив голова ОДА, за останній тиждень сталося два летальних випадки. 6 серпня помер херсонець, якого перевели з закритої на карантин через спалах коронавірусу міської лікарні Лучанського, в обласну інфекційну лікарню. У нього була пневмонія, він був підключений до апарату ШВЛ.

Сьогодні вночі помер 75- річний чоловіктеж житель Херсона, який був госпіталізований до обласної інфекційної лікарні у важкому стані та мав онкологічне захворювання.

Що стосується ситуації у міській лікарні імені Лучанського, то, як зазначив голова ОДА, усі виявлені контактні особи пройшли ПЛР-тестування, тривають роботи щодо дезінфекції приміщень лікарні.

Читайте також: У Херсоні через спалах COVID-19 закрили на карантин лікарню

«Протягом цього тижня роботи мають бути завершені. А вже з понеділка наступного тижня лікарня, у випадку, якщо буде відповідне рішення штабу, знову відкриє свої двері для пацієнтів», - зазначив Гусєв.

У Херсонській ОДА повідомляють, що по спалаху в міській лікарні Лучанського зафіксовано 26 випадків коронавірусу (у медиків, пацієнтів та контактних осіб).

Як розповів кореспонденту агентства начальник обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації Юрій Ромаскевич, два останні летальні випадки в області хворих з коронавірусом пов’язані саме зі спалахом COVID-19 у міській лікарні імені Лучанського.

Він розповів, що 75- річний херсонець, який помер вночі в обласній інфекційній лікарні - з онкозахворюванням, також, як і хворий з пневмонією, який помер 6 серпня, був до цього пацієнтом реанімаційного відділення міської лікарні, де стався спалах коронавірусу.

«Це вже друга людина, так. Він також перебував у реанімації ( міської лікарні Лучанського – ред.), коли там стався спалах (ще раніше у міську лікарню його перевели з хоспісу). І вже коли у нього виявили коронавірус, його направили в обласну інфекційну лікарню, де він і помер», - зазначив Ромаскевич.

За його словами, що стосується ситуації у міській лікарні, то спалах вдалося локалізувати.

Тож, наразі в області 269 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них 213 людей одужали; 51 – перебуває на лікуванні; 5 - померли.

Читайте також: В Україні за добу зафіксували 1 008 випадків коронавірусу

Що стосується стану хворих, то 16 чоловік – у стані середнього ступеня важкості, важких хворих – 4 особи (отримують кисень). Лікується вдома 31 людина (стан задовільний).

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні коронавірус виявили у лікаря та двох медичних сестер реанімаційного відділення Херсонської міської клінічної лікарні ім. Лучанського, а також у хворого з пневмонією з цього відділення, який пізніше помер в обласній інфекційній лікарні, куди його перевели. Померлим виявився відомий в області педагог - Микола Рудя, колишній директор Херсонської обласної школи-інтернату для дітей-сиріт.

У зв’язку з виявленням спалаху у лікарні з 5 по 18 серпня припинено виписку й прийом пацієнтів. Проте продовжив роботу міський центр серця, який функціонує на базі лікарні. Також працює поліклініка цієї лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-