Вибори на Донеччині: Поліція нарахувала майже тисячу повідомлень про порушення

Вибори на Донеччині: Поліція нарахувала майже тисячу повідомлень про порушення

Укрінформ
У Донецькій області з початку передвиборчої кампанії зареєстровано 938 повідомлень про порушення, пов'язані з виборами, з них третина надійшла до поліції саме в день проведення перегонів.

Про це 22 липня повідомили в поліції Донецької області.

«З початку передвиборчої кампанії в регіоні зареєстровано 938 повідомлень про порушення, пов’язані з виборами. Третина з них – 358 повідомлень – надійшли до поліції за минулу добу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у день голосування слідчими підрозділами відкрито 20 кримінальних проваджень, складено 2 адміністративні протоколи. За весь період виборчого процесу розпочато 53 кримінальні провадження щодо порушення виборчого законодавства. З них 9 – перешкоджання здійсненню виборчого права, 15 – фальсифікація виборчих документів, 9 – підкуп виборців.

Читайте також: Фальсифікації та “застряглі” протоколи: “Слуга народу” заявляє про порушення у двох округах

Задокументовані також загроза теракту, факти підробки документів, хуліганства, крадіжки, свідомо неправдиві повідомлення про вчинення злочину та замінування.

Повідомлено про підозру особі, причетної до нападу на агітаційний намет в Маріуполі (ч.2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Читайте також: До поліції надійшло понад 2 тисячі повідомлень у день виборів

Нагадаємо: 21 липня в Україні відбулися позачергові вибори до Верховної Ради. В Донецькій області було створено 12 окружних виборчих комісій та 1132 виборчі дільниці. Поліціянти забезпечували цілодобову охорону об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-