Уряд вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати підприємці Харківщини

Уряд вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати підприємці Харківщини

Укрінформ
Кабінет Міністрів вдвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати бізнесмени Харкова й Харківської області, на старт або розвиток власної справи – до 500 тис. грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Підприємці Харкова й області зараз працюють в надзвичайно складних умовах через постійні ракетні обстріли ворога, який цілеспрямовано знищує енергетичну інфраструктуру регіону. Через блекаути бізнес або простоює, або працює на генераторах. Щоб підтримати малих підприємців, ми надаємо їм можливість взяти грант до 500 тис. грн за програмою «Власна справа», кошти якого можна витратити, зокрема, на придбання обладнання, необхідного для роботи в таких екстремальних умовах», - зазначила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Згідно з ухваленим рішенням уряду, підприємці, які зареєстровані та здійснюють чи планують здійснювати підприємницьку діяльність у місті Харкові та Харківській області, можуть взяти грант за програмою «Власна справа» розміром від 50 тис. грн до 500 тис. грн для старту або розвитку бізнесу. Грантові кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності.

Серед інших змін, які внесено до програми «Власна справа» та програми грантів для ветеранів і другого з їхнього подружжя, передбачено можливість отримання мікрогранту розміром 75 тис. грн у разі зобов’язання фізичної особи зареєструватись фізичною особою – підприємцем. Надано також можливість отримати грант для ветеранів особам зі складу добровольчих формувань тощо.

Читайте також: На Житомирщині виплатили майже 13 мільйонів грантів на розвиток ветеранського бізнесу

Як повідомлялося, урядовий проєкт єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів для ветеранів та другого з їх подружжя, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через портал Дія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-