Виставка на підтримку полонених моряків відкрилась у Львові

Виставка на підтримку полонених моряків відкрилась у Львові

Фото
Укрінформ
Виставку "Повернення доДому" на підтримку українських моряків, які півроку перебувають у російському полоні, презентували у Львівській ОДА.

Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

На виставці представлені 24 картини та інші витвори мистецтва художників і скульпторів з усіх областей України.

"Цей проект має об’їхати кожне місто та містечко України, бо поки ми говоримо вголос і навчаємо наших дітей любити Україну, доти Україна точно буде вільна і незалежна. Ми віримо, що дуже скоро хлопці будуть тут", - заявила керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська.

Виставка на підтримку моряків у Львові / Фото: loda.gov.ua

"Коли це все сталося, для нас це було як страшний сон. І дуже важко було вийти з цього стану. Але з часом ми зрозуміли, що тільки з чистим розумом ми можемо якось вплинути, допомогти. І якщо завдяки нашим зусиллям хоч на день раніше вийдуть наші моряки на свободу і повернуться додому, то це все буде не даремно", - розповіла донька Андрія Оприска Ольга.

Вона згадала, як у Москві на суді бачила порожні погляди російських дипломатів, суддів, котрі не дозволяли навіть торкнутися родичів.

"І я бачила наших військовополонених, які мужньо тримались, ще й усіх підбадьорювали, незважаючи на шалений тиск та те, що вони в розлуці з родиною", - зазначила Ольга Оприско.

Читайте також: Україна вже формує міжнародний трибунал для розгляду справи моряків по суті

Виставка мандруватиме містами України, доки хлопці не повернуться додому. Після звільнення ці картини їм подарують.

Також у межах виставки кожен може придбати листівки з репродукціями картин і написати листа полоненим. Усі кошти від продажу листівок будуть надіслані на підтримку моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-