У Смілі на підтримку полонених моряків встановили прапор ВМС

У Смілі на підтримку полонених моряків встановили прапор ВМС

Укрінформ
У центрі Сміли на Черкащині поруч з прапором міста вивісили стяг Військово-морських сил України на знак підтримки моряків, яких взяли в полон росіяни.

Про це повідомляє прес-служба Смілянської міської ради.

"На підтримку полонених українських моряків, полоненого смілянина Олега Мельничука, полоненого зв'язківця з катера "Сміла" Володимира Варімеза смілянами підняли разом з прапором Сміли прапор ВМС України", - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що таке поєднання прапорів сміляни вже демонстрували у 2014 році при захопленні російськими окупантами Криму.

Читайте також: У Вінниці підняли прапор ВМС на підтримку полонених моряків

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порта Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українських судна у Керченській протоці, а також 24 моряків, шістьох з яких було поранено.

Суд в окупованому Криму заарештував 24 українських моряків до 25 січня 2019 року, звинувативши у «порушенні кордону». Наразі 21 захопленого в Керченській протоці українського моряка доставили у московське СІЗО «Лефортово», ще троє перебувають в лікарні СІЗО «Матросская тишина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-