Тергромади Одещини обмінялися досвідом формування іміджу

Тергромади Одещини обмінялися досвідом формування іміджу

Децентралізація
Укрінформ
Проблематику формування комунікаційної стратегії об'єднаних громад заради поліпшення діалогу місцевої влади з населенням, опанування інструментів донесення інформації до різних цільових груп обговорили учасники семінару, що в Одесі.

Організатором заходу "Як громаді презентувати себе: робота над іміджем та зовнішня комунікація" 26 жовтня виступив Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо раніше ми зосереджували увагу на актуальності створення інтернет-ресурсів ОТГ та відкриття їх сторінок у соцмережах, то сьогодні настав час опанування більш складних речей - розробки основ комунікаційних стратегій, визначення інструментів формування іміджу ОТГ, проведення офлайн-заходів та презентацій заради поліпшення інформування населення про здійснення реформи з децентралізації”, - зазначила радник з питань комунікації Одеського ЦРМС Євгенія Генова.

Генова констатувала, що "абсолютна більшість ОТГ Одещини завдяки співпраці з ЦРМС має офіційні сайти, які місцеві посадовці регулярно наповнюють актуальним контентом, а найбільш ініціативні з-поміж них відкрили не лише сторінки у Facebook, а й у Instagram. Як ми з'ясували, це - переважно молоді люди, які після здобуття вищої освіти повернулися до рідних сіл чи містечок і креативно працюють заради змін на краще".

Аналізуючи здобутки посадовців, що ведуть сайти ОТГ, зауважила радник Одеського ЦРМС, "бачимо, що до цієї роботи залучаються не лише посадовці з комунікації, а й керівники місцевих рад. Зокрема, заступник голови Старокозацької сільради Павло Осматескул, секретар Знам'янської сільради Олександр Ковалів та інші присутні на сьогоднішньому семінарі, які досі самотужки вибудовували комунікаційні стратегії й шукали оптимальні інструменти для роботи, в тому числі в конфліктних ситуаціях".

Читайте також: Тергромади можуть отримати новий інструмент для залучення інвестицій

Під час опанування основ внутрішньої і зовнішньої комунікації ОТГ учасникам заходу було запропоновано сформувати дві команди комунікаторів, визначити цільові аудиторії, сформувати інсайти та оптимальні канали поширення інформації з актуальних проблем. При виконанні завдань фахівці ОТГ по зв'язках з громадськістю ділилися набутим досвідом розробки концепцій та визначення інструментів для формування іміджу ОТГ, а також реалізації важливих проектів.

За словами представника Авангардівської селищної ради Світлани Рябоконь, місцева ОТГ має не лише інтернет-видання, а й селищну газету, що висвітлює здобутки та проблеми розвитку населених пунктів, які входять до складу об'єднаної громади. Очолює редакції видань, що оперативно і всебічно висвітлюють події та процеси децентралізації, проекту розвитку соціальної сфери, досвідчений журналіст Дарія Ісаєва. Причому порушують видання й такі проблемні питання, як розширення мережі освітніх та медзакладів, залучаючи до виступів керівників ОТГ та місцевих депутатів.

Секретар Знам'янської сільської ради Ковалів поділився з учасниками заходу практичним досвідом формування контенту офіційного інтернет-сайту ОТГ, своєї сторінки у Facebook та Instagram, які відвідують як тисячі земляків, так і користувачів соцмереж з інших областей.

"Інтерес до повідомлень чи проблемних публікацій, як я пересвідчився, часто-густо залежить від актуальності висвітлюваної теми, - зауважив Ковалів. - Наприклад, умови та результати голосування на кращу садибу Знам'янки зацікавили понад шість з половиною тисяч користувачів Facebook, в Instagram є майже тисяча підписників. У подальшому плануємо активізувати тематику шкіл, розвитку мережі інших закладів та реалізації інфраструктурних проектів".

Підсумовуючи роботу, радник Одеського ЦМРС Генова відзначила, що "рівень фаховості спеціалістів з комунікації у громадах невпинно зростає, що сприяє інформованості людей про перебіг процесів реформи з децентралізації, забезпеченню відкритого діалогу місцевої влади з жителями об’єднаних територіальних громад".

Програма “U-LEAD з Європою” спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Євгенія Генова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-