Дороги на кордоні Україні та Польщі хочуть

Дороги на кордоні Україні та Польщі хочуть "захистити" від корупції

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Центральне антикорупційне бюро Республіки Польща (CВA) разом вживатимуть заходів для запобігання випадкам транскордонної корупції. 

Таких домовленостей досягли керівники правоохоронних відомств, підписавши відповідну угоду, в рамках якої контролюватимуть ремонт майже 150 кілометрів під’їзних автодоріг на ділянках, прилеглих до українсько-польського кордону, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Ключові положення документа представили директор Львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський та голова Кабінету директора Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща Івона Чернєц під час брифінгу, що відбувся у Львові 6 жовтня. 

«Йдеться про співпрацю під час реалізації проекту з реконструкції автошляхів, що фінансується коштом Європейського Союзу - Україна отримає допомогу у розмірі 100 млн євро. Відповідно до цього проекту, мають бути відремонтовані 144 кілометри під’їзних автодоріг на ділянках, прилеглих до українсько-польського кордону», -  наголосив Лопушанський. 

Зокрема, йдеться про під’їзні автодороги на ділянках «Устилуг», «Рава-Руська», «Краковець», «Нижанковичі-Мальховіце», «Смільниця» та «Шегіні».  Кредит надає уряд Республіки Польща. 

Читайте також: Обшуки у Миколаївоблавтодорi пов'язані з розтратою майже 500 тисяч - прокурор

Голова Кабінету директора Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща повідомила, що в рамках Угоди НАБУ та CBA здійснюватимуть моніторинг інформації про закупівлі, оголошені українською стороною, й аналізуватимуть дії польських компаній, які вже стали переможцями торгів на проведення ремонтних робіт.  

Фото: galinfo.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-