"Фантом" вилучив у Маріуполі 40 тонн необлікованого брухту металів

Фото, відео
Укрінформ
У Маріуполі приватне підприємство, яке займалося оптовою торгівлею брухтом чорних та кольорових металів, ухилилося від сплати до бюджету податку на прибуток у розмірі понад 5 млн грн.

Про це повідомив у суботу у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"40 тонн необлікованого брухту чорних та кольорових металів на загальну суму 800 тисяч гривень, а також спецтехніки та вантажного транспорту вартістю понад 3 млн грн вилучили правоохоронці Донеччини, відпрацьовуючи ринок металобрухту у Маріуполі", - зазначив він.

За словами Жебрівського, податкова міліція Донецької області та спецпідрозділ "Фантом" спільно з обласною прокуратурою перевірили приватне підприємство, що займається оптовою торгівлею брухтом чорних та кольорових металів і викрили схему ухилення від податків у особливо великих розмірах.

Читайте також: Жебрівський хоче залучити партнерів до побудови інфраструктури Донеччини

У рамках кримінального провадження, зареєстрованого за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України, правоохоронці провели низку обшуків в офісах та на промислових майданчиках приватного підприємства, додав Жебрівський.

"З’ясувалося, що заготівля та переробка лому кольорових та чорних металів здійснювалися незаконно, лом приймався за готівку, службові особи підприємства не відображали операції з металобрухтом у податковому та бухгалтерському обліку, а відтак ухилилися від сплати до бюджету податку на прибуток у розмірі понад 5 мільйонів гривень", - зазначив він.

За словами Жебрівского, правоохоронці продовжують наводити лад на ринку металобрухту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-