Жебрівський хоче залучити партнерів до побудови інфраструктури Донеччини

Жебрівський хоче залучити партнерів до побудови інфраструктури Донеччини

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський має намір восени відвідати європейські країни, щоб залучити кошти для побудови нової інфраструктури регіону.

Про це він сказав сьогодні в Маріуполі на прес-конференції за результатами поїздки областю єврокомісара Валдіса Домбровскіса, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз усі муніципалітети повинні виписати "дорожню карту" - не відбудови навіть, а побудови нової інфраструктури Донеччини. До кінця серпня має бути інтерактивна карта з ключовими питаннями: і водогони, і теплотраси, і все, що потрібно. І думаю, з вересня поїдемо в таке "роуд-шоу" по Європі, щоб представити себе. І щоб кожна країна взяла на себе відповідальність по тому чи іншому муніципалітету. Така співпраця і взаємопроникнення будуть важливими для побудови нової інфраструктури і приходу миру на українську донецьку землю", - зазначив очільник області.

Жебрівський подякував єврокомісару, віце-президенту Європейської комісії Домбровскісу за його візит і підкреслив, що допомога Євросоюзу дуже важлива для України.

Читайте також: На меткомбінаті Ахметова стався обвал: загинули троє робітників

Сьогодні єврокомісар з питань євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс разом із представникам ЮНІСЕФ, міністром України з питань тимчасово окупованих територій Вадимом Чернишом, головою ДонОДА Павлом Жебрівським та секретарем Маріупольської міськради побували у селищі Талаківка на Донеччині, де ознайомилися з ремонтом школи, відвідали Центр соціальних служб для внутрішньо переміщених осіб, а також обговорили стан гуманітарної допомоги ЄС на Донбасі та подальші спільні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-