Чубаров: Військові намагалися застосувати силу до

Чубаров: Військові намагалися застосувати силу до "Аскера"

Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що в ніч з 12 на 13 лютого на Чонгарі стався інцидент між військовослужбовцями Збройних сил України та членами громадської організації «Аскер», на території якої базуються бійці формованого кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебиджихана.

Про це він у понеділок написав на своїй сторінці у Facebook.

«Початком інциденту стало немотивоване і силове заняття військовослужбовцями облаштованої громадською організацією «Аскер» території, на якій базуються бійці формованого кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана», - зазначив Чубаров.

За його словами, в ході інциденту «військовослужбовцями ЗС України були пошкоджені окремі споруди і майно» громадської організації «Аскер», «були спроби застосування фізичної сили» до членів організації «Аскер».

В даний час на місці інциденту працюють представники національної поліції і СБУ. Там же знаходяться представник Меджлісу кримськотарского народу в Херсонській області Абмеджіт Сулейманов та координатор акції «Громадянська блокада «Криму» Ленур Іслямов, додав Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, раніше прес-служба оперативного командування «Південь» заявила, що повідомлення про напад у неділю Збройних сил України на громадську організацію «Аскер» на адмінмежі з Кримом є черговим фейком і спробою очорнити Збройні сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-