Генсек НАТО проситиме союзників виділяти €40 мільярдів щороку на зброю для України - Reuters

Генсек НАТО проситиме союзників виділяти €40 мільярдів щороку на зброю для України - Reuters

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг проситиме союзників виділяти щонайменше 40 мільярдів євро на рік для фінансування військової допомоги України на тлі триваючої російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це Reuters повідомило джерело в Альянсі.

«Нам потрібен як мінімум нинішній рівень підтримки, щоб забезпечити передбачуваність, яка необхідна Україні», - сказав співрозмовник у НАТО, додавши, що союзники по Альянсу вже надали Україні близько 40 мільярдів євро на рік після повномасштабного вторгнення Росії в країну.

Зазначається, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО, перебуваючи на дводенній зустрічі у Празі, у п’ятницю обговорять шляхи надання військової допомоги Україні на більш надійній довгостроковій основі.

Ці переговори будуть зосереджені на обговоренні деталей пакета підтримки України, що має бути узгоджений на Вашингтонському саміті НАТО 9-11 липня і включатиме зміни в організації постачання зброї та боєприпасів.

Читайте також: НАТО має погодити новий багаторічний підхід з підтримки України - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у квітні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонував створити фонд внесків союзників на суму $100 мільярдів протягом п’яти років для України у межах пакета, який лідери Альянсу мають підписати в липні у Вашингтоні.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-