Блінкен у Європі обговорить загрози з боку Росії та підтримку України

Блінкен у Європі обговорить загрози з боку Росії та підтримку України

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен знову вирушає в турне до Європи, під час якого відвідає з офіційними візитами Молдову й Чехію, а також візьме участь у міністерській зустрічі НАТО в Празі.

Про це повідомив у п’ятницю на онлайн-брифінгу помічник держсекретаря з питань Європи та Євразії Джеймс О’Браєн, передає кореспондент Укрінформу.

«У середу держсекретар прибуде до Кишинева, Молдова», - зауважив представник Держдепу.

Очікується, що в Кишиневі Блінкен зустрінеться з президенткою Маєю Санду, прем’єр-міністром країни та іншими посадовцями. Обговорюватиметься прогрес Молдови на шляху до євроінтеграції, зміцнення демократії, а також загрози з боку Росії щодо втручання у внутрішні процеси Республіки Молдова.

Після цього держсекретар вирушить до Чехії. У Празі заплановані його зустрічі з керівництвом країни та участь у міністерському засіданні НАТО на рівні глав зовнішньополітичних відомств країн Альянсу. Очікується, що головними темами переговорів стануть посилення партнерства, ситуація на фронті в Україні, підтримка Української держави, підготовка до Вашингтонського саміту НАТО в липні.

Читайте також: США не очікують, що Україна отримає запрошення до членства НАТО на саміті у Вашингтоні

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен 14-15 травня відвідав з візитом Україну, під час якого він висловив запевнення про глобальну підтримку зусиль нашої країни в протистоянні російській агресії.

Фото: U.S. Department of State/flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-