США не очікують, що Україна отримає запрошення до членства НАТО на саміті у Вашингтоні

США не очікують, що Україна отримає запрошення до членства НАТО на саміті у Вашингтоні

Укрінформ
Сполучені Штати не очікують жодних рішень на саміті Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні в липні щодо запрошення України до членства в НАТО, однак Києву буде продемонстрована суттєва підтримка на цьому шляху.

Про це заявив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу помічник держсекретаря з питань Європи та Євразії Джеймс О’Браєн, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не очікуємо, що Україна отримає запрошення приєднатися до НАТО, але ми думаємо, що буде суттєва демонстрація підтримки України – у той час, як вона докладає зусиль, щоби перемогти у війні», - зауважив представник Держдепу.

Він уточнив, що йдеться про послідовну підтримку НАТО у розбудові майбутніх Збройних сил України, а також у проведенні реформ, необхідних для того, щоби вона могла приєднатися до ЄС та «якомога швидше перейти міст до членства в НАТО».

Читайте також: НАТО буде у більшій безпеці з Україною на боці Альянсу - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, 9-10 липня у Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО, присвячений 75-річчю створення Альянсу. Очікується, що ситуація навколо вторгнення РФ в Україну стане однією з головних фокусів уваги на зустрічі в столиці США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-