Блінкен: Я приїхав в Україну з меседжем, що ви - не самі, за вами стоїть глобальна коаліція

Блінкен: Я приїхав в Україну з меседжем, що ви - не самі, за вами стоїть глобальна коаліція

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що основний меседж його візиту в Україну полягає в тому, щоб запевнити, що Україна – не самотня в боротьбі з російською агресією, з нами – ціла глобальна коаліція країн, що прагнуть безпеки у світі.

Про це він заявив у вівторок під час виступу в Київському політехнічному інституті, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я приїхав в Україну з меседжем, що ви – не самотні», - заявив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що Сполучені Штати залишаються з нашою країною від першого дня, і ця підтримка не похитнеться.

«Ми і сьогодні з вами, і продовжимо стояти поруч, допоки не буде гарантована безпека України, її суверенітет, можливість обирати свій шлях», - наголосив Блінкен.

У цьому зв’язку він підкреслив, що йдеться не лише про США: «Десятки країн по всьому світу не просто вболівають за успіх України, вони допомагають вам досягти його». Держсекретар США відзначив, зокрема, зусилля Польщі, яка сприяє передачі майже всієї допомоги, й Чехії, яка докладає зусиль для закупівлі снарядів для ЗСУ. Крім того, він згадав Велику Британію з її недавнім оголошенням про багаторічний пакет допомоги, Австралію, яка зобов’язалася підтримати українську ППО, та інші країни.

«За вами стоїть справді глобальна коаліція, яка складається з країн, що розглядають вашу безпеку і, своєю чергою, європейську безпеку як власний основний інтерес безпеки», - зауважив Блінкен.

Читайте також: Блінкен у Києві: Ми сповнені рішучості, аби забезпечити вам успіх на полі бою

Він наголосив, що обговорив у Києві стратегічний успіх України - вільної, процвітаючої, безпечної демократії, повністю інтегрованої в євроатлантичне співтовариство, яка сама контролює власну долю.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок до Києва прибув державний секретар Ентоні Блінкен, аби продемонструвати солідарність США з Україною, яка зазнає масованих російських обстрілів.

На зустрічі з Блінкеном глава держави Володимир Зеленський наголосив на потребі у двох додаткових системах ППО Patriot для захисту Харкова й області та заявив, що хоче обговорити безпековий договір і прийдешній Саміт миру у Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-