Більшість країн і керівництво РЄ хочуть запуску спецтрибуналу за злочини РФ - міністр Британії з питань Європи

Більшість країн і керівництво РЄ хочуть запуску спецтрибуналу за злочини РФ - міністр Британії з питань Європи

Ексклюзив
Укрінформ
Державний міністр із питань Європи та Північної Америки Великої Британії Нусрат Гані вважає, що питання створення Спеціального трибуналу за злочин російської агресії буде ключовим напрямком роботи Ради Європи на найближчий час.

Про це міністерка розповіла в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу після закінчення засідання Комітету міністрів РЄ у Страсбурзі.

«Це питання (трибуналу - ред.) залишатиметься на порядку денному, і воно буде ключовим пунктом обговорення, коли мова йде про Раду Європи. Більшість країн і керівництво Ради Європи хочуть бачити цей процес успішним. Я не сумніваюся, що так і буде», - сказала Гані.

Вона зауважила, що прем'єр-міністр Литви, країни, яка перебрала на себе керівництво Радою, чітко заявила, що «це те, на чому ми повинні зосередитися».

Читайте також: Створення трибуналу посилить деструктивні процеси у Росії - голова комітету ВР

На думку державного міністра також слід довести до кінця роботу зі створення компенсаційного механізму, що є наступним етапом після запуску Радою Європи Реєстру збитків.

«Ми хочемо, щоб були створені механізми для забезпечення збору доказів не лише щодо воєнних злочинів, але й для забезпечення компенсації, щоб запустити цей процес виплати компенсацій. І я гадаю, що ми зосередимось також на цьому», - зазначила Гані.

На думку державного міністра Великої Британії, Рада Європи робить значний внесок у забезпечення впевненості України в тому, що вона є союзником та другом, і надає «підтримку, якої українці потребують, чи то дипломатичну, чи то економічну, чи то оборонну».

Читайте також: Генсек Ради Європи не бачить проблеми у блокуванні Угорщиною декларації Комітету міністрів

Як повідомлялось, глави МЗС Ради Європи підтримують Україну на шляху до створення Спецтрибуналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-