Зеленський у Вільнюсі закликав західних партнерів не зволікати з передачею ППО

Зеленський у Вільнюсі закликав західних партнерів не зволікати з передачею ППО

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський нагадав західним партнерам про нагальну необхідність передати Україні нові системи ППО.

Про це він заявив у Вільнюс на пресконференції за підсумками саміту Тримор’я, повідомляє Укрінформ.

«Кожного дня летять ракети, і кожного дня ми чуємо, що Україні передадуть нові системи ППО. Кожного дня російські терористи відключають електрику Харкову й іншим нашим містам, і кожного дня ми чуємо, що скоро буде нова допомога. Нарешті реальність має збігатися зі словами, і нарешті мають бути завдані реальні втрати російському терору», - закликав Зеленський.

Він нагадав, що цієї ночі російські терористи завдали чергового удару по Україні. «Це був комбінований удар: ракети, іранські ударні дрони. Траєкторії спеціально прораховані так, щоб максимізувати пошкодження нашої критичної інфраструктури. Удари наносилися по містах від Харкова і Києва до Одеси і Львова, а одна із цілей російських терористів була біля самого польського кордону. Протягом дня наші рятувальники, енергетики, ремонтні бригади продовжують працювати, щоб ліквідувати наслідки удару», - заявив Президент.

Зеленський додав, що у небезпеці всі держави - сусіди Росії та кожен народ, чиє життя є в зоні досяжності російської авіації та ракет.

«Кожен із вас бачить, як російські пропагандисти підживлюють ненависть до ваших держав. У Росії вони вже дійшли до того, що навіть у власній злочинній недбалості, яка призвела до катастрофи з проривом дамби й затопленням значної території, звинувачують Казахстан і вважають його потенціальним ворогом», - заявив Зеленський.

Читайте також: Україна має право завдавати ударів у відповідь по об'єктах на території Росії - президент Латвії

Він підкреслив, що «російська керована ненависть передує російським керованим авіабомбам, ракетам і «Шахедам». «Кожен із сусідів для Росії - це мішень, так само як і Україна. Тому ми повинні примножувати спільні зусилля для забезпечення нашої спільної безпеки», - наголосив Зеленський.

Саміт Тримор’я у Вільнюсі / Фото: Офіс Президента

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України перебуває з візитом у Литві. У Вільнюсі він провів зустрічі з Президентами Литви Гітанасом Науседою, Чехії Петром Павелом, Румунії Клаусом Йоханнісом та Латвії Едгарсом Рінкевичсом. З латвійським лідером Зеленський підписав двосторонню безпекову угоду.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-