Палата представників США повернулася до роботи - Блінкен нагадав про допомогу Україні

Палата представників США повернулася до роботи - Блінкен нагадав про допомогу Україні

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен нагадав Палаті представників США, яка у вівторок повернулася до роботи, що законопроєкт із підтримкою Україні є терміновим і вкрай необхідним.

Про це він заявив у вівторок на спільній пресконференції з главою МЗС Британії Девідом Кемероном у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Запит на додаткове фінансування потреб нацбезпеки, який президент Байден подав до Конгресу, є терміновим і вкрай необхідним. Палата представників повернулася до роботи. Ми очікуємо, що це буде передано на розгляд палати та якомога швидше проголосовано», - наголосив державний секретар США.

Він також повідомив деталі переговорів з Кемероном у вівторок в Вашингтоні.

Читайте також: Бездіяльність Конгресу призводить до втрат Україною позицій на полі бою - Білий дім

«Ми, безумовно, підтвердили необхідність надалі підтримувати та допомагати Україні захищатися від російської агресії, яка триває», - зауважив глава американської дипломаті.

У цьому контексті він відзначив лідерство Великої Британії, яка ввела санкції проти Росії, перешкоджала можливостям Кремля фінансувати його війну, нарощувала інвестиції у власну оборонно-промислову базу. Він також акцентував, що крупні британські оборонні компанії відкривають свої офіси в Києві, співпрацюють з українським ВПК та допомагають Україні розробляти власну оборонну продукцію.

«Це – серйозні зусилля, які наші дві країни докладають разом з багатьма іншими країнами – як для негайних потреб, так і для майбутнього»,- підкреслив держсекретар США.

Блінкен зазначив, що обговорив із британським колегою також додаткові кроки для блокування поставок зброї та матеріалів до Росії, які вона використовує у війні проти України Україні.

Читайте також: Сенаторка США - про погодження допомоги Україні: Очікую, що це станеться впродовж кількох тижнів

«Ми бачимо зброю, ми також бачимо технології для підтримки оборонно-промислової бази РФ, що надходять із Північної Кореї, Ірану, Китаю. Це сфера особливого занепокоєння не лише США й Сполученого Королівства, але й багатьох наших союзників і партнерів по всій Європі», - підкреслив глава Держдепу.

Під час зустрічі сторони зосередилися також на необхідності забезпечення негайних потреб України, насамперед боєприпасів, ППО й артилерії. У цьому зв’язку Блінкен послався на зустріч у Брюсселі минулого тижня з главою МЗС Дмитром Кулебою, який розповів детально про це.

Блінкен зауважив, що всі країни, які зголосилися допомагати Україні, мають продовжувати виконання кожна своєї частини роботи.

Читайте також: Вважаю, що ми зможемо отримати позитивне рішення Конгресу США щодо пакета допомоги - Президент

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Палата представників повернулася до роботи після великодніх свят. Законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб національної оборони США, який містить понад $60 млрд на підтримку України, був ухвалений Сенатом та переданий до нижньої палати ще в лютому. Однак спікер Майк Джонсон, якого асоціюють із підтримкою позицій Дональда Трампа, весь цей час не поспішав вносити законопроєкт на розгляд. Він також заявляв, що запропонує іншу ініціативу, яка матиме відмінності від проєкту закону, ухваленого Сенатом США.

Фото: U.S. Department of State/flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-