Бездіяльність Конгресу призводить до втрат Україною позицій на полі бою - Білий дім

Бездіяльність Конгресу призводить до втрат Україною позицій на полі бою - Білий дім

Укрінформ
Адміністрація Білого дому звинуватила Конгрес Сполучених Штатів у тому, що ЗСУ втрачають позиції на полі бою через нестачу боєприпасів та озброєнь, оскільки законодавці затримують новий пакет допомоги Україні.

З такою заявою виступила в понеділок під час брифінгу на президентському літаку речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж останніх кількох тижнів, кількох місяців ми спостерігаємо, як Україна втрачає позиції на полі бою. І це – через бездіяльність Конгресу»,- зауважила представниця адміністрації президента США.

У цьому зв’язку вона наголосила на необхідності для Америки продовжувати підтримку України, як це відбувалося впродовж попередніх понад двох років.

«Вони борються за свою свободу, за демократію, проти агресії Путіна. І ми знаємо, що відбудеться, якщо не відповісти тиранії, якщо не зупинити диктаторів»,- наголосила Жан-П’єр.

Читайте також: США ризикують безпекою Заходу, затримуючи новий пакет допомоги Україні - Кемерон

Вона також акцентувала на важливості для Палати представників ухвалити законопроєкт з потребами національної безпеки та підтримкою України відразу після канікул цього тижня.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Сенат США ухвалив законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у $95 мільярдів, з яких понад $60 млрд передбачені для нашої країни. Але Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Спікер нижньої палати Майк Джонсон завив, що після завершення великодніх канікул планує винести на розгляд іншу версію законопроєкту з допомогою Україні, який включатиме «деякі важливі нововведення».

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-