Сенаторка США - про погодження допомоги Україні: Очікую, що це станеться впродовж кількох тижнів

Сенаторка США - про погодження допомоги Україні: Очікую, що це станеться впродовж кількох тижнів

Укрінформ
Сенаторка США від Республіканської партії Джоні Ернст очікує, що Конгрес проголосує за пакет допомоги для України впродовж кількох наступних тижнів.

Таку думку вона висловила в інтерв’ю Радіо Свобода під час візиту до Києва, передає Укрінформ.

Ернст нагадала, що у лютому була серед тих сенаторів, які підтримали пакет допомоги Україні. «Я пишаюся тим, що підтримую Україну, і вважаю, що цей додатковий пакет допомоги є надзвичайно важливим», - сказала вона.

Нині документ на розгляді у Палаті представників. Там, за словами сенаторки, до нього внесуть кілька правок.

«Щойно Палата ухвалить ці зміни, законопроєкт знову повернеться до Сенату. Я очікую, що це відбудеться впродовж кількох наступних тижнів, і ми будемо дуже-дуже наполегливо працювати, щоб забезпечити проходження пакета допомоги», – сказала Ернст.

Коментуючи нововведення до законопроєкту, які запропонував спікер Палати представників Майк Джонсон, зокрема, щодо надання фінансової допомоги Україні в кредит, сенаторка висловила думку, що така пропозиція «може спрацювати».

Також Ернст зазначила, що більшість Конгресу підтримує Україну. Водночас залишаються ті, хто не погоджується з рівнем витрат на допомогу.

«Якщо ви подивитеся на склад і Сенату, і Палати представників Сполучених Штатів, то переважна більшість підтримує Україну і хоче, щоб цей пакет був ухвалений. Є кілька фракцій, які не погоджуються з рівнем витрат на Україну, але, знову ж таки, загалом переважна більшість наших членів вважає, що потрібно підтримувати не лише заради України, а й заради нашої власної національної безпеки», – сказала вона.

Представниця Конгресу додала, що більшість конгресменів розуміють, «як важко Україні сьогодні». «Ми знаємо, що для України дуже важливо мати необхідні боєприпаси, щоб бути впевненою у здатності дати відсіч російським загарбникам. Все це дуже-дуже критично, і я дуже сподіваюся, що виділимо допомогу найближчим часом», – підсумувала сенаторка.

Читайте також: Президент Фінляндії про зволікання з підтримкою Києва: По суті, ми граємо з життями українців

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у $95 мільярдів, $60 млрд з яких - для Києва.

Однак Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Джонсон завив, що після завершення великодніх канікул планує винести на розгляд законопроєкт про допомогу Україні, який включатиме «деякі важливі нововведення».

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-