Китай сподівається на якнайшвидше припинення вогню в Україні - Ван Ї

Китай сподівається на якнайшвидше припинення вогню в Україні - Ван Ї

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що Пекін сподівається на якнайшвидше припинення вогню і завершення збройного протистояння в Україні.

Про це він сказав після переговорів із російським колегою Сергієм Лавровим у Пекіні, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

«В українському питанні Китай сподівається на якнайшвидше припинення вогню та завершення збройного протистояння», - сказав Ван.

Міністр зауважив, що як відповідальна велика держава Китай завжди самостійно визначає свою позицію, та повторив, що його країна підтримує скликання міжнародної конференції, «визнаної як Росією, так і Україною, з рівноправною участю всіх сторін та чесним обговоренням усіх варіантів миру».

Читайте також: Експерт про візит Лаврова до Китаю: Росія хоче з’ясувати позицію КНР напередодні європейського турне

Говорячи про відносини Китаю з РФ, Ван сказав, що Москва є одним із ключових партнерів Пекіна, а їх взаємодія може бути прикладом для інших країн.

«Обидві сторони розглядають одна одну як пріоритетних партнерів… і подають приклад дружніх обмінів і взаємовигідного співробітництва між великими сусідніми країнами».

За словами китайського топдипломата, на майбутнє дві країни повинні дотримуватися «п’яти завжди», серед яких: завжди виконувати стратегічні вказівки керівників держав, дотримуватись принципу «неприєднання і ненацілювання на треті сторони», відігравати конструктивну роль у вирішенні глобальних проблем, прагнути до взаємної вигоди і співпраці та завжди сприяти рівноправному багатополярному світу.

Читайте також: США стурбовані останніми зусиллями Китаю допомогти Росії - Держдеп

«Нинішні добрі відносини між Китаєм і Росією досягнуті з великими труднощами, і вони заслуговують на те, щоб обидві сторони цінували і підтримували їх», - сказав Ван.

Як повідомляв Укрінформ, Китай обіцяє у власний спосіб продовжувати відігравати конструктивну роль для політичного врегулювання «кризи в Україні» та підтримувати комунікацію з усіма залученими сторонами, зокрема й з Україною.

Фото: Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-