США стурбовані останніми зусиллями Китаю допомогти Росії - Держдеп

США стурбовані останніми зусиллями Китаю допомогти Росії - Держдеп

Укрінформ
Державний департамент США знову висловив занепокоєння у зв’язку з останніми зусиллями влади в Пекіні допомогти Росії відновити її оборонно-промислову базу.

З відповідною заявою виступив у понеділок у Вашингтоні речник Держдепу Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Від початку цього конфлікту ми були стурбовані підтримкою Китаєм російської війни проти України, а в останні місяці ми особливо занепокоєні його зусиллями допомогти РФ відновити її оборонно-промислову базу»,- зауважив представник Держдепу.

Він зазначив, що це питання США обговорювали із союзниками й партнерами по всьому світу.

«В останні місяці ми бачили, що КНР почала відбудовувати цю промислову базу. По суті, вони заповнювали (своєю взаємодією – ред.) торгівлю РФ з європейськими партнерами, яка була призупинена після вторгнення та введення санкцій, а також вони допомагали надавати компоненти, які розширюють можливості РФ для нападу на Україну»,- зауважив Міллер.

Читайте також: Китай заперечує надання військової підтримки Росії

Він зазначив, що США розглядають це як вплив на безпеку Європи, а також усього світу. Тому, продовжив речник, держсекретар США особисто закликав союзників і партнерів по всьому світу звертати увагу на це та вживати запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, Росія і Китай впродовж останнього часу намагаються посилити взаємодію у різних сферах. Зокрема, цього тижня намічено візит глави МЗС Росії Сергія Лаврова до Пекіна, де заплановані, в тому числі, його переговори з вищим керівництвом КНР щодо війни РФ проти України.

Фото: c-span.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-